GINOP-1.2.3-8-3-4-16-2017-00533

A kedvezményezett neve: HORAL AIR Légtechnikai Termékeket Gyártó Korlátolt Felelősségű Társaság

A projekt címe: „Eszközbeszerzés és infrastrukturális fejlesztés a HORAL AIR Kft-nél”

A szerződött vissza nem térítendő támogatás összege: 47 817 368 Ft

Hitel Összege: 95 634 737 Ft

A támogatás mértéke (%-ban): 30 %

A projekt tartalmának bemutatása:

A projekt tartalmának bemutatása:

A Horal Air Kft a fejlesztéssel egy saját tulajdonú légtechnikai gyártó üzem felépítését valósította meg porfestő üzemrésszel a Csongrádi Ipari Parkban. A komplex megrendelések növekedése miatt a festő kapacitás saját működési körbe való bevonása szükséges volt.

Ezen tevékenységet az új üzemben el tudjuk végezni, ezzel a külső szolgáltatóktól való függés megszűnt. A gyártási folyamat tervezhetősége és a határidők betartása a megnövekedett mennyiségi megrendelések miatt elsődleges szempont volt már a tervezésnél.

Az üzem villamos energia ellátását megsegíti a 20 kWp napelemrendszer, ami a költségek csökkentését jelentik a gyártás során. A gyártó csarnok a tervező (35 nm) és gyártóterület (601 nm), illetve a készárutároló helységek alapterülete (204 nm) méretével növekedett. Ezzel több egyedi, speciális légtechnikai elem kialakítására alkalmas üzem jött létre.

A fejlesztéssel légtechnikai rácsok, anemosztátok, légellátó dobozok, szabályzó egységek, mennyezeti és padló elszívó – befúvó egységek egyedi tervek szerinti tervezése, gyártása és festése valósult meg saját üzemben, megújuló energiát használva.

Az üzembe helyezéssel a gyártott berendezések darabszámát növelni tudtuk, így a megrendelések száma is növekedett, valamint azok kielégítése stabilan vállalható.

A kivitelezés során kis mértékben módosultak a tervek, a csarnok alapterülete – kis mértékben – bővült, mivel a technológiai folyamatok a tervezést követően változtak, a porfestő gép elhelyezése a saját erőből történő bővítéssel racionálisabbá vált. A porfestő elemei: vegyi előkészítő rendszer, vízleszárító kád, előkezelő anyagmozgató rendszer, filteres porszívó kabin, rázóasztalos porszóró pisztoly, beégető kemence, kézi anyagmozgató rendszer (sínek).

Az új termékek jelentős hozzáadott értéket tartalmaznak. Az egyedi szerszámok használatával új tervezésű és szélesebb körben használható légtechnikai gépek készíthetők. Az egyedi tervezéshez, egyedi eszközök elkészítéséhez magas szakmai tapasztalat szükséges, ami a rendelkezésre áll. A porfestő használatával nagyobb hozzáadott értékkel lehet a termékeket értékesíteni. Ehhez a tapasztalathoz és technológiai ismeretekhez kapcsoltuk a porfestő technológiát, ami a legfejlettebb, mind alapanyag felhasználásba, mind kapacitás kihasználásban is.

A gyártás során mind a nagymennyiségű, mind az egyedi elemgyártás esetében a folyamatba épített porfestéssel lerövidül a folyamat, a szállítási határidők csökkennek.

A projekt befejezési dátuma: 2020.10.19.

KÉPGALÉRIA